Vissersstraat 22, 8340 Moerkerke


  Contact : 050 / 500 180

Organisatie van de praktijk

Het gevaar op besmetting is nog altijd niet voorbij. Het virus blijkt veel verraderlijker te zijn dan we in het begin dachten. De besmettelijkheid is het grootst 1 à 2 dagen voor men er ziek van wordt en ook de eerste dagen van het ziek zijn. Er zijn ook veel jonge mensen die de ziekte doormaken zonder het te weten. Zo gebeurt overdracht van het virus dikwijls ongemerkt.

Om die overdracht van het virus te voorkomen wordt er niet meer gewerkt zoals vroeger: We moeten vermijden dat patiënten samenzitten waardoor vrije raadplegingen niet meer mogelijk zijn. We moeten onze instrumenten, bureau en stoelen tussen iedere raadpleging ontsmetten waardoor er meer tijd nodig is.

Daarom vragen we aandacht voor de volgende puntjes:

  • Belangrijkste maatregel: kom NIET naar de praktijk als je ziek bent met tekenen van een luchtweginfectie (koorts, hoesten, keelpijn, verstopte neus, loopneus, smaak- en/of geurverlies, diarrhee) maar bel ons op om verder af te spreken.
  • Doe een mondmasker aan om naar de praktijk te komen. Gebruik GEEN FFP2 masker met klep, want dat beschermt alleen jezelf een beetje maar NIET de anderen.
  • Wees op tijd op de afspraak. Zeker niet te laat en ook niet meer dan 10 minuten te vroeg. Dit om te vermijden mensen samen in de wachtzaal zitten. Blijf in de auto wachten als je meer dan 10 minuten te vroeg bent.
  • Help ons ervoor te zorgen dat de raadpleging niet uitloopt.
  • Doe geen handschoenen aan maar ontsmet de handen na het  binnenkomen. Raak daarna met die ontsmette handen zo weinig mogelijk aan in de praktijk. Wij zullen de deuren openen en sluiten.
  • Bekijk deze pagina regelmatig opnieuw, want we leren elke dag bij over het virus. Daardoor worden maatregelen regelmatig aangepast.